Pagina's

vrijdag 12 augustus 2011

DWZI : Tuscan impressions






















DWZI : een foto-verzameling, een paar indrukken van onze vakantie in Toscane : we hadden het er heerlijk : het weer, het eten, het zwembad, stadjes en dorpjes bezichtigen, Vic terug dagelijks in de draagdoek, Arno die een echt nieuw talent ontdekte : foto's maken (hij is daar echt zoooo goed in), ...

Kortom, een vakantie zoals het hoort! (en ik ben weeral voorzien van 100 flessen heerlijke Italiaanse wijn die we meebrachten. Trouwens een gouden tip voor wie van wijn houdt, maar hoofpijn-gevoelig is : koop uwe wijn bij een locale wijnboer : dan zit er heel weinig sulfiet is. Sulfiet is namelijk de boosdoener, sommige mensen zijn daar heel gevoelig aan zoals ik, en krijgen dan heel snel hoofdpijn. Wijn die voor export bestemd is heeft een hoog sulfietgehalte ivm. betere bewaring en minder gevoelig voor transport... Wij brengen dus wijn voor een aantal maanden mee naar huis, zodat ik een glaasje kan drinken zonder horrible hoofdpijn!)

DWZI is een initiatief van Daan en Roos. (ik heb deze vakantie veel aan Roos gedacht, toen we in Toscane waren, zij is ook dol op die streek. Hopelijk kan zij met haar gezin snel weer die richting uit voor de allerheerlijkste vakantie!)
De andere deelnemers vind je hier.


8 opmerkingen:

  1. Heerlijk genoten zo te zien. Het eten smaakt dan ook altijd zo lekker in andere streken en met een glaasje wijn. Wij nemen ook altijd wijn mee als we naar Frankrijk gaan uit cote d'or. De naam zegt al genoeg. Ook bij een lokale wijnboer. Laatste keer kregen we ook nog een paar flessen kado omdat we ieder jaar weer terug kwamen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie foto's, het genieten en ontspanning spat ervan af! Wat een prachtige streek. 100 flessen wijn van de wijnboer met weinig sulfiet.... oohhh een droom voor me, heerlijk. Weet je dat in Oostenrijkse wijnen ook weinig tot geen sulfiet zit?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het ziet er heerlijk uit!
    En goede tip van die wijn :-)
    Ik merk zelf dat verschillende merken uit de winkel al heel verschillend kunnen zijn, en weet ook welke ik moet mijden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat heerlijk zeg..... waarschijnlijk is het na zó'n vakantie nóg moeilijker om weer met het dagelijkse leven te beginnen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. O, dat klinkt zalig! Het genieten spat van de foto's. Dat je nog lang, lang kan nagenieten, dat wens ik je.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. zalig dat je zo kon genieten en drink er maar eentje op ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat zag er een heerlijke vakantie uit. Mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik word hier helemaal blij van!! Wat een heerlijke foto's, ik ben fan van die ene met de pizza. :)

    BeantwoordenVerwijderen