Pagina's

dinsdag 8 mei 2012

Bleke snoetjes en borduren...

Na 14 dagen ziek-zijn is het resultaat : een bleek snoetje, heel veel gewicht kwijt en een lastig chagrijnig kind.
En de maat is vol, dit kan zo niet langer. Het gaat al meer dan 2 jaar zo, continu ziek, en zieker, en ziekst. En na het ziek-zijn het moeilijke gedrag, met woede en verdriet bij hem, en als dat dan weer over is, wordt hij weeral opnieuw ziek...
Het arme kind wordt er zelf woest van, van steeds ziek te zijn. Het haalt hem zo afschuwelijk onderuit... Mijn blije vrolijke actieve zoon zo te zien veranderen in een hoopje ellende is niet leuk...
Dus de doorverwijzing is er, en we gaan op zoek : naar een oplossing, een lichtpunt, ademruimte, slaap, en een vrolijk blij Vicje...

(maar omdat specialisten het blijkbaar erg druk hebben, zijn er wachtlijsten, dus nog 2 maandjes geduld, en dan hopelijk snel beterschap. En hopelijk krijgen we dan ook eens goede nachten, met slaaaaaaapppp....
En nu maar hopen dat er de komende tijden veel zon is, en weinig wind en regen, want dat zijn steevast de momenten dat kleine man ziek wordt...

Het ergste is nu voorbij, dus hij is weer levendig, en eet weer.
En wil dus animatie... (want naar school sturen durf ik echt nog niet, als er iemand zijn richting uit hoest ofzo, is hij voor hetzelfde geld weer helemaal opnieuw ziek binnen een paar dagen)

Dus ik zoek, naar activiteit, naar lol, (en eerlijk gezegd : ook best vaak naar rust, want ik vind het niet altijd simpel om 24 u per dag een actieve 4-jarige te animeren...

Vandaag zat hij lekker bij me aan tafel, mee knoopjes uitzoeken voor op een vestje.
En toen hij mij die knoopjes zag aannaaien, wou hij ook.

Dus snel wat inspiratie gezocht, een tetra-doek bovengehaald, een dikke naald en wat wol, en kijk eens aan : hij borduurt!!!!!!!

Zien jullie het plezier en de concentratie op zijn snoetje?
Meer dan een half uur heeft hij dat gedaan, intens tevreden.

Het kunstwerk wordt straks opgehangen op zijn kamer!!!
















17 opmerkingen:

  1. ohhh... hoe geweldig!!
    Het is inderdaad niet normaal dat hij zo vaak en altijd zo lang ziek he, maar ja bij specialisten binnen geraken... Hopelijk weten jullie binnen 2 maanden toch snel iets meer he!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo moeder zo zoon!! Houdt ook van handwerken, wat leuk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat fijn, weer een gelukkig moment voor jullie beiden!
    En wat vervelend die stomme r..wachtlijsten altijd, maar hopen dat ze dan ook eindelijk een oplossing gaan hebben voor Vic. En maar duimen dat hij tot die tijd niet meer ziek wordt...
    Groetjes, Anne-Marie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een talent!
    Hopelijk voelt hij zich snel beter!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geweldig!!
    Wat ellendig die wachtlijsten, het is inderdaad te hopen dat er snel een oplossing komt...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ach wat een wit snoetje. Maar het borduren vind ie leuk! Zo geconcentreerd bezig.
    Dat het trouwens zo lang moet duren voor je naar de specialist kan...! Maar ja, er is een stapje gezet.
    Groetjes,
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goh dat is erg vervelend voor jullie en zeker ook voor hem. En niet te weten waardoor. Hopelijk komt er snel een oplossing. Wat fijn om hem zo inspannend bezig te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Veel beterschap voor je kapoen, hopelijk vinden ze iets en hebben ze daar dan een oplossing voor.
    En wauw zeg! Zo knap bezig

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hij ziet er ook echt bleekskes uit.
    Hier is jongste ook de eerste jaren héél veel ziek geweest, hoeveel dokters en ziekenhuiskamers ik daarmee gezien heb, niet te tellen. Ze groeien eruit gelukkig maar het zijn zware jaren hé. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat knap van hem!
    Hopelijk komt hij er op een of andere manier overheen.
    De verleiding is er nu om tips te geven maar die krijg je waarschijnlijk overal al dus ik zwijg zedig.
    Draag zorg voor jezelf…

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuk om hem zo bezig te zien.
    Hopelijk zijn die 2 maanden snel om en hopelijk vinden ze wat hem zo vaak ziek maakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat jammer dat hij zo vaak ziek is. Heb je al alternatieve dingen geprobeerd? Hier staat altijd echinaforce klaar bij de minste klacht, een echt wondermiddel!
    Is fytotherapie van Dr.Vogel en gewoon bij de apotheek verkrijgbaar. Wij nemen al jaren de druppels (bij begin verkoudheid 2x2O per dag, voor Vic misschien 2x10 vanwege zijn leeftijd) en drukken zo alle verkoudheden de kop in.
    Hopelijk is hij vlug beter en kunnen jullie genieten van heerlijke doorslaapnachten!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Beterschap. Misschien kan een collega-moeder een paar uurtjes de zorg overnemen? zodat je even uit kunt rusten of iets voor je zelf kunt doen? Sterkte er in ieder geval mee. Want een ziek kind vreet aan je.
    Liana

    BeantwoordenVerwijderen
  14. dank jullie allemaal voor de tips en de lieve woorden : het gaat om steeds terugkerende luchtwegeninfecties met hoge koorts en daarna weken hoesten en ziek zijn. We hebben nu al een tijd een hele fijne dokter, die heel erg met ons meedenkt. Ondanks supergezond eten, veel buitenlucht, vitamientjes en een hoop natuurlijke middelen wordt hij toch zo vaak ziek. In onze families zit enorm veel astma en allergie, dus waarsch; zit daar ook een stuk erfelijkheid bij.
    Hopelijk vinden we snel een oplossing!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Beterschap voor Vicje. Zo ziek zijn, pffff. Als hij dat borduren zo graag doet kan je altijd van die borduurkaarten maken. Vroeger vondt je dat veel in een handwerkwinkel maar ik vind het nu niet meer dus heb ik ze zelf maar gemaakt: een vormpje getekend op een dik stuk karton, op regelmatige plaatsen een gat in geboord met mijn dremel en klaar. Ik heb zo een mannetje, vrouwtje, olifant, poes en muis. vinden ze zalig!!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat rot zeg, jee.... Hopelijk gaat het beter als de zomer echt begint! Superlief die foto's, zo geconcentreerd....

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Solo puedo decirte que mi hijo enfermo asma y yo no le di por meses leche y harina de trigo de ningun tipo, el tenia 6 años. Hoy tiene quince años y nunca mas volvio a enfermarse, A el le daban ataques agudos y debia llevar al hospital, nebulizar.

    BeantwoordenVerwijderen